Over mij

WIE IS DJAMILA ZON?

Spil van Djamila Zon Tekst & Concept is de creatieve dertiger Djamila Zon. Djamila maakt als kind al tijdschriftjes en verhalen en dus verbaast het niemand dat ze zich later inschrijft voor een opleiding Journalistiek in Utrecht. Tijdens de studie is ze hoofdredacteur van de schoolkrant en verslaggever voor de BDU. Ze studeert cum laude en versneld af in de richting Tijdschrift. Na een korte periode als eindredacteur van een reisvakblad kiest Djamila weer voor freelance werk én de schoolbanken: haar doctoraal contemporaine Geschiedenis aan de UvA is in 2005 een feit. Daarna pikt ze haar carrière als bladenmaker weer fulltime op en krijgt ook webredactie ruime aandacht.

Djamila ZonIn de afgelopen jaren werkt Djamila als redacteur, eindredacteur, projectredacteur en hoofdredacteur voor tijdschriften, boeken en websites in zowel de onafhankelijke journalistiek als het bedrijfsleven. Hier leert ze ook concepten ontwikkelen voor diverse communicatiemiddelen.

In 2009 ziet haar eigen tekst & conceptbureau het licht. Djamila ziet schrijven en redigeren als haar passie. Daarom is het ook belangrijk dat opdrachten overeenstemmen met haar interesses en achtergrond.

Elk jaar probeert Djamila een deel van haar tijd aan vrijwilligerswerk voor 1 of 2 non-profitorganisaties te besteden. Zij werkt dan als (eind)redacteur voor stichtingen die niet uit zijn op winst, haar ervaring uitstekend kunnen gebruiken en zo meer tijd of sponsorgeld overhouden om ergens op de wereld goed te doen.

Inspiratie

“Iets simpels gecompliceerd maken is gemeengoed. Maar iets gecompliceerds simpel maken, dat is creativiteit.”
-Charles Mingus 

“Als je het niet zo zegt, moet je het ook niet zo schrijven.”
-Cees Buddingh 

“Niets is gemakkelijker dan zo te schrijven dat geen mens het begrijpt; niets is moeilijker dan belangrijke gedachten zo uit te drukken dat iedereen ze begrijpt.”
-Arthur Schopenhauer

“Thinking out of the box is a way of life and you can’t contain me.”
-Onbekend

“Ik schrijf als ik inspiratie heb en ik zorg er voor dat ik iedere ochtend om 9 uur inspiratie heb.”
-Peter De Vries