if then is now

Terug naar het overzicht

if then is now

Taak: Redactiemanager en schrijftrainer

if then is now is hét platform om onze culturele erfenis en geschiedenis actief met elkaar te beleven en te verrijken. Het platform verbindt het verleden (THEN) met het heden (NOW) en biedt verhalen, belevenissen en achtergronden van Nederlandse en Europese cultuurhistorische locaties, personen en gebeurtenissen. if then is now helpt deze te koppelen aan de collectieschatten van musea en archieven. Bovendien kun je als lid van de community zelf actief bijdragen aan deze schatkist van (historische) informatie.

Werkzaamheden:

  • Omzetten concept naar redactionele formule
  • Redactioneel advies
  • Schrijf- en eindredactiecursussen redactie
  • Persoonlijke begeleiding redacteuren
  • Eindredactie artikelen

“Onze ervaring met Djamila is tweeërlei. We hebben met Djamila als conceptontwikkelaar en als tekstschrijver gewerkt. In de eerste rol, bij if then is now, is ze bijzonder helder, creatief, doortastend en scherp, met veel oog voor organisatie en organisatieontwikkeling. Deze eigenschap is onontbeerlijk bij het ontwikkelen van nieuwe inhoudsgedreven platforms en ondernemingen. Djamila in haar rol als schrijver voor onze eigen club is pragmatisch in de aanpak en inspirerend in het resultaat.
We raden haar in deze bijzondere combinaties aan wanneer u serieuze tekst en/of naar een doortimmerd redactieplan zoekt.”

– Johannes Bongers, Creatief Directeur Stalingrad

“Ik heb de samenwerking met Djamila bij if then is now als zeer positief ervaren. Niet alleen haar parate kennis op het gebied van redactie(management) en concepting, maar ook de snelheid waarmee ze zich dossier- en projectdocumenten eigen maakt is fijn. Ook is ze spontaan, recht door zee en altijd bereid je te adviseren.”
– Nynke Coenraads, (ex) new business & marketing- communicatiemanager if then is now